Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми посередині змін, які матимуть величезний трансформаційний вплив — Олександр Балануца напередодні 75-го саміту НАТО

04 липня, 19:16
Фото mil.gov.ua

Про це заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції заявив під час круглого столу на тему «Роль України в європейській безпеці: поточний стан та перспективи», повідомляє Міністерство оборони України.

Захід відбувся у Португалії і був організований посольством України в Лісабоні та Історичним товариством незалежності Португалії.

«Зараз шлях до миру може здаватися темним і далеким, але важливо усвідомлювати, що ми знаходимось посеред змін, які мають величезний трансформаційний вплив на наше майбутнє. Тому, сподіваємося, що 75-й Вашингтонський саміт НАТО, який буде ювілейним, закладе основи для збереження його ефективності на майбутнє. Ми чекаємо результатів для України», — звернувся до учасників заходу через відеозвʼязок Олександр Балануца, перебуваючи з візитом у США у складі української делегації.

Учасники круглого столу з українського та португальського боку підкреслили неподільність безпеки України та євроатлантичного простору. Вони наголосили на необхідності рішучих кроків для протидії агресії, наслідки якої вплинуть на подальший розвиток міжнародної системи.

Державна секретарка з питань національної оборони Португалії Ана Ізабел Шавієр зазначила, що російська збройна агресія докорінно змінила архітектуру євроатлантичної безпеки. Вона підкреслила, що події з 2014 року загрожують не лише суверенітету і територіальній цілісності України, але й безпеці континенту та світу. «Боротьба України має критичну важливість для захисту наших спільних цінностей та міжнародного правопорядку», – наголосила Ана Ізабел Шавієр.

Водночас колишній посол Португалії у ФРН, НАТО та Чеській Республіці Луїш де Алмейда Сампаю та генерал-майор армії, президент Португальської комісії з питань військової історії Жоау Віейра Боржеш підтримали ідею приєднання України до НАТО як обов’язкової умови для гарантування безпеки європейського континенту та припинення російської агресії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати