Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розподілена генерація і підготовка до зими: зустріч Германа Галущенка і Джеффрі Пайєтта

04 липня, 12:53
Фото mev.gov.ua

Під час візиту до США міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч із заступником Державного секретаря США, координатором групи G7+ з надання допомоги енергосектору України Джеффрі Пайєттом, повідомляє Міністерство енергетики.

Очільник Міненерго ознайомив заступника Держсекретаря із станом енергосистеми, що постраждала від російських атак, а також заходами, які здійснюються для посилення захисту енергетичної інфраструктури.

«Ситуація в енергосистемі залишається складною. Енергетика, як і раніше, – одна з головних цілей росіян. Тому нам потрібно забезпечити захист енергетичних об’єктів, зокрема силами протиповітряної оборони», - зазначив міністр.

Особливу увагу під час зустрічі приділено нарощуванню потужностей розподіленої генерації та міжнародній допомозі у цьому питанні. Акцентувалося на потребі не тільки постачання відповідного обладнання, зокрема газових турбін та газопоршневих установок, але і технічної підготовки фахівців до їх встановлення та подальшої експлуатації. Також обговорювалася можливість залучення експертної підтримки американських фахівців для побудови моделі стійкої системи з розподіленою генерацією.

Герман Галущенко ознайомив Джеффрі Пайєтта з низкою рішень Уряду України для спрощення регуляторних процедур і стимулювання встановлення домогосподарствами та бізнесом додаткових потужностей генерації, зокрема сонячних електростанцій.

Сторони обговорили напрямки координації співпраці на міжнародному рівні для подальшої підтримки українського енергосектору та посилення заходів для його захисту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати