Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Іспанія передасть Україні батарею ППО Hawk: містить 6 пускових установок

07 вересня, 09:47

Іспанія передала Україні повну батарею протиповітряної оборони HAWK з шістьма пусковими установками. Вона вже перебуває у Польщі.

Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», пише Рубрика.

У відомстві зауважили, що Роблес оголосила про «негайне відправлення» батареї з огляду на «чіткий запит» Президента Володимира Зеленського щодо систем протиповітряної оборони. Нині ця зброя розташована у Польщі.

На «Рамштайні» міністерка детально розповіла про процеси підготовки нових пакетів допомоги і постачання, а також про численні проєкти, які іспанська оборонна промисловість реалізує після укладення безпекової угоди з Україною.

Так, Іспанія посилює військову підтримку в матеріальному плані та підготовці, а серед іншого — зосереджується на гуманітарній підтримці України.

За словами Роблес, з 1 жовтня програми країна знову почне приймати українські сім'ї у військові резиденції на іспанському узбережжі. Також Мадрид збільшить пропозиції курсів підготовки військовослужбовців ЗСУ в межах Місії ЄС з військової допомоги на підтримку України (EUMAM). Там сподіваються перевищити показник у 6000 навчених солдатів до кінця року.

Окрім того, на засіданні Іспанія приєдналася до ІТ-коаліції та до морської коаліції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати