Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нідерланди передали перші свої винищувачі F-16 Україні й анонсували ініціативу щодо БпЛА

07 жовтня, 11:46

Україна отримала перші бойові літаки F-16 від Нідерландів. Окрім того, країна-партнер анонсувала ініціативу щодо дронів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пост міністра оборони Нідерландів Рубена Брекельманса у соцмережі Х.

"Вперше я можу офіційно оголосити, що перші голландські F-16 було доставлено в Україну. Це терміново необхідно. У Харкові я бачив збитки від російських авіаударів і чув часті сигнали повітряної тривоги. Решта 24 літаків прибудуть у найближчі місяці", – написав він.

Також в іншому посту Брекельманс заявив, що Нідерланди залишаються в авангарді підтримки України, і саме тому він оголошує про план дій щодо безпілотних літальних апаратів.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

"На суму 400 мільйонів євро ми надамо передові безпілотники. Для розвідки, оборони та нападу. Майже половина з них буде розроблена у Нідерландах", – повідомив голова оборонного відомства.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Також під час зустрічі з українським колегою сторони досягли домовленості щодо зміцнення співпраці в авіаційній коаліції.

"Провів продуктивні переговори з делегацією на чолі з міністром оборони Королівства Нідерланди Рубеном Брекельмансом. Щиро вдячний за комплексну допомогу, яку Нідерланди надають для захисту від російської агресії", – повідомив голова Міноборони України Рустем Умєров на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що літаки F-16 у повітряному просторі України є свідченням непохитної підтримки з боку народу та уряду Нідерландів.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров

Під час зустрічі міністри домовилися зміцнювати співпрацю:

"Зокрема, щодо навчання екіпажів та поставок озброєння і запчастин для літаків", – уточнив він.

Умєров додав, що "разом з командою закликали партнерів ще більше інвестувати в українське оборонне виробництво".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати