Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

10 грудня відбудеться фінальний концерт Диригентського воркшопу нової музики з Етьєном Гааном

07 грудня, 16:18

Диригентський воркшоп нової музики, організований Студентським науково-творчим товариством Octopus з метою створення майданчика для обміну досвідом молодих музикантів, які прагнуть виконувати сучасну симфонічну музику. Концерт «Точки перетину» — його завершальна стадія.

Диригентський воркшоп із сучасної симфонічної музики — це можливість для молоді попрацювати над творами, що часто випадають з поля уваги академічної освіти, — над новою музикою.

Ідея перетину у концерті втілюється на різних рівнях. Поєднаються західноєвропейська та українська виконавські традиції, а також композиторські школи. Такі перетини дозволяють виявити своєрідність усіх учасників творчої співпраці, а разом з тим продемонструвати органічну спільність української та європейської музики, відкритість до діалогу та співтворчості.

У програмі концерту 10 грудня:

Джулія Вулф. Фонтан Молодості (2019)

Це гімн-маніфест молодим музикантам від американки Джулії Вулф. Твір був замовлений Карнегі-холом, та символізує пошук в музиці «фонтану юності» – джерела нескінченної молодості

Унсук Чин. Танець струн (2020)

Твір південнокорейської композиторки, замовлений Саймоном Раттлом, який продовжує її космологічну тему та пошуку «органічного» у зв’язку людини з Космосом.

Максим Коломієць. Еспенбаум (2021)

Етьєн Гаан. Розжарення (2021), диригує автор

Твір Етьєна, написаний під менторством Тошіо Госокави, в межах академії Grafenegg в Австрії. Цей твір задуманий як гра сприйняття, де публіка має з’ясувати, в який бік розвивається музичний дискурс

Фаусто Ромітеллі. Радіо мертвого міста (2003)

Це філософське висловлювання культового італійського композитора про взаємозв’язок людської перцепції та нових технологій, про необхідність мистецтва протестувати проти технологічного насилля. Наратив культового оркестрового твору Ромітеллі натхненний творами Герберта Маршала Маклюєна – канадського філософа та літературного критика, який вивчав вплив медіа на людину.

Ментор воркшопу – Етьєн Гаан, 32-річний диригент і композитор. Навчався у Страсбурзькій та Берлінській вищих школах музики (магістр з композиції у класі Ганспетера Кібурца). Гаан отримав ступінь магістра з диригування в Centro Superior Katarina Gurska в Мадриді (2022–2023), під керівництвом Борха Квінтаса. Гаан спеціалізується на виконанні сучасної музики, відвідав численні майстер-класи з Жаном-Філіппом Вюрцем, Вільямом Бланком, Тітусом Енгелем, Пітером Рунделем. У 2019–2020 роках Етьєн був артистом резиденції в Каса де Веласкеса, а в 2022 році став лауреатом премії міста Ольденбург (Німеччина). Його твори виконували такі ансамблі, як Hanatsu Miroir (Страсбург), T?l?maque (Марсель), Zafraan (Берлін), Oh ton! (Ольденбург), тріо Браувер (Барселона), Страсбурзький філармонічний оркестр і Оркестр Тонкюнстлера (Графенегг, Австрія).

Фото надан5

Організатори: Студентське науково-творче товариство OCTOPUS (НМАУ);  Національний президентський оркестр; Національна філармонія України

Партнери: VERE MUSIC FUND, «Центр музики молодих»

Сторінка події у FB https://fb.me/e/31TFlduvc

Квитки тут: https://kontramarka.ua/uk/dirigentskij-vorksop-z-etenom-gaanom-87179.html

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати