Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єнс Столтенберг стане новим головою Мюнхенської конференції з питань безпеки

08 жовтня, 19:21

Єнс Столтенберг, який залишив посаду генерального секретаря НАТО 1 жовтня, уже прийняв пропозицію стати наступним головою Мюнхенської конференції з безпеки (МКБ), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на пресслужбу МКБ.

"Багаторічний норвезький політик і генеральний секретар НАТО, який пішов у відставку, змінить нинішнього голову посла Крістофа Гойсгена. Єнс Столтенберг розпочне виконання своїх обов'язків у лютому 2025 року. Столтенберг стане наступним головою Мюнхенської конференції з безпеки після 61-ї конференції в лютому 2025 року", - ідеться в повідомленні.

Коментуючи це оголошення, Столтенберг сказав: "Я присвятив усе своє політичне життя підтриманню миру. Для мене велика честь бути головою Мюнхенської конференції з безпеки і робити внесок у її місію "мир через діалог".

Голова, який залишає посаду, посол Крістоф Гойсген висловив вдячність команді МКБ за "все, чого ми досягли за останні три роки, включно з організацією трьох видатних Мюнхенських конференцій, відкриттям МКБ для Глобального Півдня, досягненням гендерного паритету в наших панелях і розширенням участі наступного покоління в усіх наших заходах".

Зі свого боку президент Ради фонду МКБ Вольфганг Ішингер заявив, що радий, що Столтенберг погодився очолити Мюнхенську конференцію з безпеки. "Завдяки своїй всесвітній репутації та величезному досвіду Єнс виведе конференцію на ще більш важливу та глобальну роль. Немає нікого більш кваліфікованого. Рада фонду дуже вдячна за численні внески, які посол Гойсген зробив за три роки свого перебування біля керма", - наводить його слова пресслужба МКБ.

Вольфганг Ішингер залишиться президентом Ради фонду МКБ, Гельга Марія Шмід, колишній генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), продовжить виконувати обов'язки його заступника.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати