Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кубраков: Україна починає переговори зі США та Європою щодо відновлення авіасполучення

11 березня, 13:27
Фото: Укрінформ

Для відновлення міжнародного авіасполучення Україна починає переговори з американським та європейським регулятором ринку. Втім, про строки поки не йдеться.

Про це повідомив у інтерв’ю виданню РБК-Україна віцепрем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», - сказав Кубраков.

Він зауважив, що Україна вступає в офіційні переговори і готує до офіційної передачі своє бачення щодо відновлення польотів під час воєнного стану.

«Не хочу ніякі терміни проговорювати, але зараз ми вже будемо передавати офіційно наше бачення регуляторам і ми вступаємо з ними в офіційні перемовини <…> На рівні планів є різні сценарії, нам важливо почути перший офіційний зворотний зв'язок від регуляторів», - зазначив урядовець.

Крім того, вже є перші авіаперевізники, які зацікавлені у відновленні авіасполучення в Україні. В тому числі і вітчизняні.

«…з трьома компаніями ми ведемо перемовини. І вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна», - сказав Кубраков.

Як повідомлялося, відновлення польотів цивільної авіації над Україною можливе лише після зниження ризиків до прийнятного за міжнародними стандартами рівня. Державіаслужба вивчає ті частини повітряного простору, в яких можливі безпечні польоти. Після цього вже буде проведена оцінка аеропортів, які потрапляють у такий безпечний простір - в тому числі розглядатимуться загрози для самого аеропорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати