Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Польщі планує запропонувати підвищити вимоги до оборонних витрат країн НАТО

11 березня, 14:12

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що планує обговорити можливе підвищення видатків на оборону країн НАТО. Про це польський президент заявив напередодні свого візиту до США, передає rmf24, пише УНН.

Деталі 

Зазначається, що днями президент Польщі Анджей дуда разом з прем'єром Дональдом Туском планують відвідати США. Напередодні поїздки лідери скликали засідання Ради національної безпеки.

Відкриваючи засідання, Дуда підкреслив, що НАТО має залишатися сильним, "стійким" і готовим до всього вже сьогодні. За його словами, Альянс має виконувати свої зобов'язання, які були взяті на послідовних самітах НАТО.

Я хочу запропонувати найближчим часом, зараз, під час нашого візиту до Білого дому, і я говоритиму про це з усіма іншими нашими союзниками, включно з Генеральним секретарем НАТО (Єнсом Столтенбергом – прим. ред.) у штаб-квартирі НАТО, щоб країни НАТО спільно вирішили, що вимогою Альянсу буде витрачати на оборону не стільки 2 відсотки ВВП, скільки 3 відсотки ВВП. що це буде межа, нижче якої опускатися категорично не рекомендується

- заявив Дуда. 

Доповнення

Польський лідер наголосив, що країнам НАТО слід посилити оборону, адже ніхто не наважиться напасти на державу, яка буде готова встати на захист своїх кордонів. 

Дуда додав, що сьогодні Польща стає такою країною "завдяки реалізації цього найважливішого завдання, яке стоїть перед нами"

Як це було зроблено попередньою владою, незважаючи на зміни, які відбулися в результаті виборів, які відбулися в жовтні минулого року, ця велика робота все ще проводиться, за що я дякую прем'єр-міністру і віцепрем'єр-міністр

- підсумував президент Польщі. 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати