Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Політичне об’єднання очолюване прем’єр-міністеркою Джорджею Мелоні перемогло на виборах до Європарламенту

11 червня, 17:18
Фото ОП
Політичне об’єднання “Брати Італії”, очолюване прем’єр-міністеркою Джорджею Мелоні, здобуло найбільше голосів на виборах до Європарламенту. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

“Після підрахунку майже усіх голосів “Брати Італії” здобули 28,8% голосів, що більш як у чотири рази перевищує їхній результат на виборах до Європарламенту у 2019-му. Це також більше, ніж 26%, які об’єднання отримало на національних виборах у 2022 році, коли прийшло до влади”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що другий результат із 24,4% голосів показала опозиційна Демократична партія. Ще одна опозиційна - “Рух 5 зірок” - стала третьою із 9,9%, це найгірший її показник на національному рівні з часу формування у 2009 році.

“Вибори до Європарламенту показують, що владна коаліція Мелоні, яка складається як з ультра, так і зважених правих, наростила свою підтримку до 47% із 43% у 2022-му”, - вказує Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, король Бельгії Філіп прийняв заяву про відставку очільника уряду Александра де Кроо, яку він подав після поразки його партії на парламентських виборах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати