Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Державний секретар США: На зустрічах у Києві йшлося про далекобійні удари, потреби України та ситуацію на фронті

11 вересня, 22:23
Фото kmu.gov.ua
Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що на зустрічах із українським керівництвом ішлося, зокрема, про ситуацію на полі бою, потреби України, а також можливість завдання далекобійних ударів по цілях в РФ. Про це він сказав на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми мали дуже хорошу дискусію з міністром закордонних справ, з Президентом Зеленським, з усією командою щодо ситуації на полі бою, цілей України, а також стосовно того, що їй потрібно, аби досягти успіху в майбутньому. І серед іншого ми обговорювали далекобійні удари, а також низку інших речей», - зауважив державний секретар США.

Він запевнив, що передасть деталі обговорення президентові Байдену, так само як глава МЗС Британії Девід Леммі розповість про розмову в Києві своєму прем’єр-міністрові. У п’ятницю, за словами Блінкена, президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінуться у Вашингтоні та, як очікується, обговорять ці питання.

Блінкен погодився, що в плані надання Україні нових можливостей щодо ударів по Росії обов’язково враховується чинник ескалації. Однак, за його словами, це не єдиний фактор, і він не обов’язково є вирішальним.

«Ми надали Україні надзвичайну підтримку впродовж цих понад двох років – не лише у вигляді навчання, не лише грошима, а й у вигляді наших найдосконаліших систем зброї», - зауважив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що зусилля зосереджені на тому, щоби забезпечити найбільшу ефективність для української сторони.

«Ми сповнені рішучості забезпечити їх тим, що потрібно для успіху», - наголосив він.

Щодо ескалації Блінкен зауважив, що цього прагне Росія, яка посилює атаки на цивільні об’єкти, енергетичну інфраструктуру і яка нещодавно придбала в Ірану балістичні ракети.

Читайте також: Іноземні розвідки повідомили Україні про кількість іранських ракет, переданих Росії - Зеленський

«Тож якщо хтось і вдається до ескалації, то це вочевидь Путін і Росія», - наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у середу державний секретар США Ентоні Блінкен і глава МЗС Великої Британії Девід Леммі прибули зі спільним візитом у Київ, де зустрілися з керівництвом України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати