Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оборона та енергетика — основні теми зустрічі Дениса Шмигаля з Девідом Ламмі

11 вересня, 21:18
Фото kmu.gov.ua

11 вересня відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з Державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Ламмі, повідомляє Урядовий портал.

Сторони обговорили низку важливих питань в оборонній та енергетичній сферах.

Денис Шмигаль подякував за новий пакет військової підтримки — минулого тижня Британія оголосила про надання ракет для протиповітряної оборони на суму 162 млн фунтів.

Девід Ламмі зі свого боку підкреслив, що Велика Британія продовжить надавати військову підтримку в розмірі 3 млрд фунтів на рік стільки, скільки буде необхідно.

Під час зустрічі Денис Шмигаль наголосив, що Україна очікує на дозвіл Великої Британії завдавати удари далекобійною зброєю по військових цілях на території ворога. Окремо на зустрічі розглянули питання забезпечення України системами ППО.

Також мова йшла і про ситуацію в енергетиці та необхідну допомогу, яку можуть надати союзники України.

«Завдяки підтримці партнерів ми відновлюємо знищене росією та розбудовуємо децентралізовану генерацію. Британія допомагає в цьому напрямку», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також порушив питання про використання на користь України заморожених активів рф. Він акцентував увагу на 50 млрд доларів прибутків від заморожених російських активів, які G7 передасть Україні: «Розраховуємо отримати кошти до кінця цього року».

Денис Шмигаль висловив вдячність Уряду Великої Британії та британському народу за міцну й непохитну підтримку України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати