Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Представники влади України та МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо пʼятого перегляду програми Механізму розширеного фінансування

11 вересня, 10:51
Фото kmu.gov.ua

Представники влади України та експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) досягли домовленості на рівні експертів щодо п'ятого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF). Загальний обсяг програми складає близько 15,6 млрд доларів США на 2023-2027 роки, повідомляє Урядовий портал.

Переговори за участі експертів МВФ разом з представниками Міністерства фінансів України, Національного банку України та інших органів влади відбувались у м. Києві 4-10 вересня 2024 року.

За результатом місії сторони досягли домовленостей щодо оновленого переліку заходів, спрямованого на підтримку макроекономічної стабільності в умовах продовження війни.

Експертами МВФ відзначено прогрес України у виконанні зобов'язань за Програмою EFF. Представники влади України виконали всі кількісні критерії та структурні маяки станом на кінець червня.

“Ефективна та злагоджена співпраця з МВФ є одним із ключових елементів у підтримці фінансової стабільності країни в умовах збройної агресії росії. Україна продовжує наполегливо працювати в умовах екстремальної невизначеності над впровадженням спільно визначених заходів. Результатом успішного перегляду програми має стати отримання Україною бюджетної підтримки в розмірі близько 1,1 млрд доларів США після затвердження перегляду Виконавчою радою МВФ”, — зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Мінфін залишається відданими комплексному плану реформ. Впровадження заходів та політик дозволить зберегти макрофінансову стабільність та пришвидшити євроінтеграційні процеси в країні.

Українська сторона засудила відновлення співпраці МВФ з росією та наміри направити місію до москви.

Сергій Марченко закликав не відновлювати жодної співпраці з країною-агресором: “Протягом тижня ми проводили дискусії з експертами МВФ, які направлені на подолання значних фінансово-економічних викликів та збереження стабільності. Ми працюємо з Фондом, іншими міжнародними партнерами, аби залучити ресурси, які критично важливі для виживання країни. Цього всього не було б, якби не повномасштабне вторгнення росії в Україну. Допоки рф вбиває цивільних, дітей, руйнує не лише Україну, а й міжнародні правила і принципи загалом, ми закликаємо ізолювати державу-агресора і не відновлювати діалог. Для головної фінансової установи ООН було б абсурдом легітимізувати російський режим, який фактично зруйнував самі основи Статуту ООН”.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати