Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Джейк Салліван анонсував підписання безпекової угоди між Україною та США на саміті G7 вже цього тижня

12 червня, 20:48

Радник із національної безпеки президента США Джейк Салліван анонсував підписання безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами на саміті G7 уже цього тижня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

"Мій добрий друг, радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван анонсував підписання безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами на саміті G7 вже цього тижня, який відвідає президент України Володимир Зеленський. Це буде вже 16-та угода. Велика честь очолювати команду делегації щодо підписання безпекових гарантій", - написав Єрмак у телеграм-каналі в середу.

"Ми пройшли великий шлях співпраці з США, і вся команда зробила велику роботу, щоб ця майбутня угода стала можливою", - зазначив керівник Офісу президента.

Він нагадав, що за дорученням президента України Володимира Зеленського навесні 2022 року було створено Міжнародну робочу групу з питань гарантій безпеки. "Андерс Фог Расмуссен і я стали співголовами. У вересні 2022 року група презентувала Київський безпековий договір. Він заклав основу для Спільної декларації країн Великої сімки про підтримку України. Декларація, у свою чергу, окреслила систему двосторонніх угод між Україною та союзними державами щодо зобов'язань у сфері безпеки. Наразі Україна працює над цими конкретними договорами", - уточнив Єрмак.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати