Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль обговорив з Віце-президентом ЄБРР реалізацію проектів, енергетичну співпрацю та підтримку приватного сектора

12 вересня, 16:18
Фото kmu.gov.ua

Реалізацію спільних проектів обговорили під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Маттео Патроне, повідомляє Урядовий портал.

«ЄБРР є одним із головних наших партнерів та надійним інвестором. Збільшення інвестицій в Україну досягли понад 4,5 млрд євро з лютого 2022 року», — зауважив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду подякував ЄБРР за критично важливу підтримку енергетики та співпрацю з українськими енергетичними компаніями. За його словами, це допомагає посилювати їхню стійкість, коли росія намагається знищити нашу енергосистему.

Сторони проговорили втілення інфраструктурних і гуманітарних проектів, зокрема забезпечення водопостачанням Миколаєва. Прем’єр-міністр висловив очікування, що проект буде втілений якнайшвидше.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили продовольчій безпеці, посиленню приватного сектора й відновленню транспортної інфраструктури.

«Розраховуємо, що ЄБРР надалі збільшуватиме свої інвестиції в нашу державу та реалізовуватиме проекти відбудови задля сильної і квітучої України», — підкреслив Денис Шмигаль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати