Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

30 бібліотек із 6 областей України візьмуть участь у пілотному проєкті ЮНЕСКО

13 вересня, 15:33

12 вересня в онлайн-форматі відбувся ознайомчий вебінар для працівників бібліотек щодо участі в пілотному проєкті ЮНЕСКО «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки». Він спрямований на підвищення обізнаності про психічне здоров’я серед співробітників бібліотек, покращення їхніх навичок самодопомоги і першої психологічної допомоги для підтримки колег та відвідувачів бібліотек, повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

«Бібліотеки сьогодні — це не лише місце, куди приходять за книжками, це така собі спільнота, куди люди іноді звертаються з абсолютно різними запитами. Не завжди зрозумілі їхні потреби, як реагувати на певні їхні реакції, або як відповісти на їхні запити. У бібліотекарів теж є свої почуття, емоції, переживання й навантаження, тому потрібно знати як із цим упоратися. Власне, це і привело нас до реалізації даного проєкту», — зазначила програмна спеціалістка ЮНЕСКО з питань освіти Наталія Каташинська.

Участь у проєкті візьмуть 30 бібліотек із шести пілотних областей: Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Тернопільської. Навчання проходитиме у жовтні-листопаді поточного року в очній та дистанційній формі загальним обсягом 60 годин. 

«На жаль, поки що проєкт не може охопити всі бібліотеки. Спочатку хочемо пропрацювати програму, отримати зворотний зв’язок. З наступного року, сподіваємося, що зможемо масштабувати проєкт», — додала Наталія Каташинська.

Під час вебінару працівники бібліотек ознайомилися з деталями перебігу проєкту, програмою навчання та умовами участі в офлайн тренінгах.

Проєкт реалізовується Бюро ЮНЕСКО в Україні за фінансової підтримки Японії, у співпраці з Міністерством культури та стратегічних комунікацій України, Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Інформаційна та експертна підтримка надається ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та Національною бібліотекою України імені Ярослава Мудрого.   

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати