Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Останню дитину евакуювали з Зарічного, що у Лиманській громаді

14 вересня, 21:24
Фото: Національна поліція Донецької області

В селі Зарічне, яке регулярно обстрілюють російські загарбники, до сьогодні залишалися жити бабуся з онуком. В їхній оселі немає льоху і від обстрілів 9-річний хлопчик ховався у кімнаті, де не залишилось жодного цілого вікна, повідомляє Вільне радіо.

Про евакуацію розповіли в Національній поліції Донецької області.

Село Зарічне, що знаходиться на межі Донецької та Луганської областей, впродовж останніх місяців регулярно потрапляє під обстріли з боку російських загарбників. Вони намагаються вести наступальні дії на цьому напрямку, і хоч бійці ЗСУ стримують інтервентів, у прифронтових населених пунктах небезпечно жити.

“Лишатися в селі небезпечно, тому поліцейські вмовляють місцевих мешканців виїхати до безпечного територій”, — кажуть в пресслужбі поліції.

Серед тих, хто тривалий час не хотів покидати рідну оселю, — 77-річна жінка з онуком. Ситуація в цій родині була особливо небезпечна, оскільки будинок не мав свого льоху. Перечікувати чисельні обстріли доводилось просто у кімнаті.

9-річний Тимофій залишався єдиною дитиною, яка ще мешкала в селі. Всіх інших евакуювали раніше, а хлопчик залишався з бабусею у будинку без жодного вцілілого вікна.

Нещодавно поліцейські змогли переконати літню жінку, щоб вона виїхала з онуком хоча у Лиман. Там для них підготували будинок для тимчасово проживання.

“У визначений час екіпаж “Білий Янгол” із ювенальним поліцейським прибув за родиною. Тимофія із бабусею доставили до Лимана, де правоохоронці заздалегідь знайшли для них житло. Там у хлопчика буде своя кімната та навіть настільний футбол”, — уточнюють правоохоронці.

Тепер родина облаштовується у Лимані. Для Тимофія організували навчання та інспектор з ювенальної превенції пообіцяв контролювати розв’язання побутових проблем бабусі та онука.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати