Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівщина ковідна: Найбільше нових виявлених хворих за добу

01 лютого, 11:31
Фото з архіву «Дня»

За інформацією, що її надав Центр здоров`я та медичної статистики Львова, за минулу добу, 31 січня, лабораторні центри провели 3954 ПЛР-тести. З них  3411 – позитивні, і це – найвищий показник в Україні. Нових виявлених хворих на ковід львів’ян за 31 січня – 1832.

Вчора в області з діагнозом «Covid-19»госпіталізували 306 осіб. Скерували на самоізоляцію – 2350. Летальних випадків  – 12. У реанімації перебувають 139 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 50.

Загалом у стаціонарах Львівщини – 2040 осіб. Серед них 418 пацієнтів вакциновані (в т.ч. двома дозами – 383).

Ліжкова мережа області заповнена на 38,18 %.

У Львові в стаціонарах перебувають 560 пацієнтів. 538 з них мають підтверджений  діагноз «Covid-19». 41хворий – у реанімації, 39 пацієнтів  підключені до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів міста доправили 94 особи (з них вакциновані – 14). Виписані – 64. Померли – 7.
Загалом (за весь час карантину) на ранок 1 лютого у Львові та в області підтверджено 263345 випадків інфікування коронавірусом, з яких 6230 – летальні.

Варто нагадати, що наразі ні Львівська область, ні Львів не введені до «червоної» зони. Хоча через різке і значне збільшення числа хворих на ковід обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про посилення з 31 січня карантинних обмежень. І це означає, що закладам громадського харчування заборонено приймати відвідувачів – дозволено роботу на виніс і адресну доставку замовлення. Призупинено роботу всіх ринків, крім продовольчих. Також – спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів. Не приймають  відвідувачів  розважальні заклади. Заборонено проведення всіх масових заходів.

Водночас комісія ТЕБ і НС вирішила відтермінувати на тиждень розгляд питання про запровадження на Львівщині «червоної» зони епіднебезпеки. «Упродовж цих семи днів будемо спостерігати за показниками захворюваності та госпіталізацій. Рішення про запровадження «червоної» зони приймемо, якщо епідситуація в області погіршиться», – говорить директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати