Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль озвучив фактори, завдяки яким Україна зробить Європу сильнішою

15 вересня, 14:44

Перемога України — це перемога Європи, європейських цінностей, європейської безпеки, наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час щорічної Ялтинської європейської стратегії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

За його словами, Україна зробить потужний внесок у майбутнє Європи завдяки низці факторів. Один із них — найпотужніша армія.

«Майже мільйон ветеранів з досвідом бойових дій. Один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів, який зростає в рази щороку. Маємо спроможність виробляти майже 2 мільйони дронів на рік, боєприпаси до них та різні зразки артилерії», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр відзначив, що Україна робить ставку на нові технології, цифровізацію й інновації, і що наша держава є фактором майбутньої безпеки Європи та світу.

«Україна — це також резерв критичної сировини для вільної Європи, для вільного світу. 21 елемент з 30 визначених Європою як критична сировина є в Україні. Літій, графіт, кобальт, нікель, титан. 5% копалин світу тут. Ми готові реалізовувати проекти з переробки та створювати товари з доданою вартістю», — підкреслив очільник Уряду.

thumb_221727_820_360_0_0_auto

Фото: Урядовий портал

Як повідомив Денис Шмигаль, останній звіт про майбутнє європейської конкурентної спроможності свідчить про те, що вона знижуватиметься без України. Тому, за його словами, Європа зацікавлена в Україні не менше, ніж Україна зацікавлена в Європі.

«Європейський бізнес прагне захистити ланцюги доданої вартості, перенести виробництва ближче до ринків збуту. Україна найбільш перспективний майданчик. Маємо інфраструктуру, кваліфікований персонал, сусідство з країнами ЄС. Ми здатні бути фабрикою Європи», — відзначив Прем'єр-міністр.

Денис Шмигаль також зауважив, що Україна буде невід'ємною частиною Європейської логістичної системи. Для цього створюється єдиний логістичний простір від Лісабону до Харкова, від Балтійського до Чорного моря.

thumb_221727_820_360_0_0_auto

Фото: Урядовий портал

«Україна є і буде одним із гарантів світової продовольчої безпеки. До початку повномасштабної війни ми забезпечували понад 15% світового експорту кукурудзи, 10% пшениці, 15-20% ячменю і понад 50% сонячної олії. У середньостроковій перспективі потенціал виробництва агропродукції близько 200 млн тонн. І це дозволить майже вдвічі збільшити обсяг аграрного експорту», — зазначив Глава Уряду.

Водночас Україна робить ставку на переробку. У перспективі планується переробляти понад 50% врожаю в товари з високою часткою доданої вартості.

Ще один важливий фактор, який озвучив Прем'єр-міністр, — це відбудова України. Адже це нові можливості для бізнесу та партнерів. Серед пріоритетів відновлення, за його словами: енергетика, житло людей, соціальна інфраструктура, АПК й розмінування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати