Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ольга Стефанішина провела зустріч з Генеральним секретарем НАТО

16 вересня, 18:17
Фото nato.int

16 вересня 2024 року Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - Міністр юстиції України Ольга Стефанішина відвідала штаб-квартиру НАТО у Брюсселі, де зустрілась з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє Урядовий портал.

Сторони обговорили стан реалізації рішень щодо підтримки України, які були ухвалені на Вашингтонському саміті НАТО.

Ольга Стефанішина підкреслила критичну важливість посилення системи протиповітряної оборони України і надання додаткових систем ППО, а також у цьому зв’язку порушила питання щодо ініціативи створення «гуманітарного щита», поясу безпеки над західними регіонами України.

Віце-прем’єр-міністр також наголосила на необхідності прискорення запуску ініціативи NSATU, що стане ефективним інструментом координації надання Україні безпекової допомоги.

Окремо було відзначено важливість моніторингу та координації фінансових внесків на підтримку України в рамках виконання зобов’язання союзників щодо надання Україні у 2025 році допомоги у розмірі 40 млрд євро.

Крім того, відбулась зустріч Віце-прем’єр-міністра з виконуючим обов’язки Заступника Генерального секретаря НАТО Борісом Руге, в ході якої сторони обговорили імплементацію Україною реформ у секторі безпеки та оборони, спрямованих на забезпечення взаємосумісності українських Збройних сил із силами Альянсу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати