Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шмигаль: ухвалені Радою законопроєкти щодо безмитного ввезення енергообладнання прискорять децентралізацію енергетики

17 липня, 15:30

Ухвалені Верховною Радою законопроєкти 11258 і 11259, що передбачають безмитне ввезення в Україну енергетичного обладнання, а також звільнення його від ПДВ, пришвидшать децентралізацію енергетики.

Так вважає прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Рубрика.

Очільник українського Уряду нагадав, що мова йде, зокрема, про засоби вітрової та сонячної генерації, генератори, акумулятори.

"Ці норми діятимуть до початку 2026 року й будуть розповсюджуватись на громадян та бізнес. Серед іншого, вони стосуватимуться міжнародних поштових відправлень.

Таким чином наситимо внутрішній ринок необхідною продукцією і забезпечимо енергетичну стійкість підприємств та домогосподарств", – написав Шмигаль.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада проголосувала за звільнення від мита та ПДВ обладнання для енергетики, яке ввозиться в Україну.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, ВРУ прийняла законопроєкти скасування мита та податку на додану вартість на ввезення в Україну обладнання для енергетики, а саме:

  • електрогенераторне обладнання;

  • обладнання для вітро та сонячної генерації;

  • акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

Окрім цього від мита та ПДВ звільняється імпорт обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та обладнання для протимінної діяльності.

Варто додати, що Україна отримає 200 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку НАК "Нафтогаз України" у створенні стратегічних резервів природного газу і підтримку енергетичної безпеки.

Зауважимо, що регулярні відключенняелектроенергії будуть звичним явищем для українців у найближчі місяці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати