Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україні посилили вимоги до мобільних операторів, вони тепер повинні будуть гарантувати 10 годин роботи

17 липня, 21:22

В Україні посилили вимоги до мобільних операторів, вони тепер повинні будуть гарантувати 10 годин роботи мережі після відключення електропостачання, повідомляє Вільне радіо.

Про це йдеться у новому розпорядженні Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ).

Відтепер українські мобільні оператори зобов’язані забезпечувати стабільний зв’язок як мінімум протягом 10 годин після відключення світла. Нове розпорядження НЦУ збільшило цю норму у 2,5 раза, раніше операторам потрібно було надавати своїм клієнтам зв’язок протягом 4 годин.

Щоб відповідати новій нормі, оператори повинні будуть забезпечити власні базові станції автономним резервним живленням. Робити це дозволили поступово:

  • до 1 жовтня треба забезпечити 60% станцій автономним живленням;
  • до 1 листопада — 70%;
  • до 1 грудня — 80%;
  • до кінця січня 2025-го — 100%.

Окрім цього, до 1 грудня поточного року як мінімум 25% базових станцій мобільних операторів повинні бути підключені до генераторів, що мають запас палива або змінний блок батарей на 72 години роботи.

Також із 1 вересня 2024-го всі об’єкти фізичної інфраструктури електронних комунікаційних мереж, які використовуються як міжнародні центри комунікації, міжміські телефонні станції, транзитні станції та національні точки обміну інтернетом, також повинні бути підключені до генераторів, що мають запас палива або акумуляторів для роботи протягом 72 годин.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати