Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

росіяни перекинули під Курськ майже 40 тисяч солдатів, - ЗМІ

17 вересня, 14:44

Диктатор рф володимир путін незважаючи на незручну ситуацію, пов'язану з операцією ЗСУ в Курській області, не вважав за потрібне вивести свої найбільш підготовлені штурмові сили з Донецької області. Проте це доведеться зробити, щоб спробувати досягти успіху.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Financial Times.

Спочатку москва покладалася на прикордонні війська та призовників, намагаючись стримати операцію України, а потім посилила їх більш боєздатними підрозділами.

"Крім кількох бригад морської піхоти, ми не привезли туди жодних добрих нових резервів, – сказала людина, близька до російського військового істеблішменту. – Ми їх наскребли звідусіль".

Керівництво України все ще сподівається, що росії, зрештою, доведеться відвести додаткові війська зі східного фронту. Високопоставлений представник української військової розвідки заявив, що росія вже направила 38 тисяч осіб, включаючи штурмові бригади, перекинуті з півдня України, але контратака "все ще не була великомасштабною".

Однак москві потрібно буде відправити більше своїх загартованих у боях штурмових бригад, щоб досягти чогось більшого, ніж "тактичні" успіхи, додав чиновник.

Представник українського оборонного відомства заявив, що Україна не планує займати нові території в Курській області, а натомість працює над зміцненням та захистом своїх флангів. За його словами, Курська операція завжди планувалась таким чином, щоб забезпечити українським військам можливість швидкого відступу у разі загострення ситуації.

Українські війська здобули тактичну перемогу, яка підняла бойовий дух, коли вони захопили близько 1200 кв. км російської території після раптового нападу 6 серпня. Операція допомогла відновити деяку віру у наступальний потенціал України, змінивши трактування війни.

Проте росія 11 вересня розпочала контрнаступ у Курську та заявила, що швидко відбила близько 63 кв. км біля українських військ на лівому фланзі зайнятої Києвом території, хоча Deepstate, військово-аналітичне видання, пов'язане з Міністерством оборони України, заявило, що Україна все ще просувається вперед на півночі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати