Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Покровському напрямку загинув один із засновників дронового підрозділу "Шершні Довбуша" Стельмах

19 жовтня, 14:14

На фронті російсько-української війни 18 жовтня загинув військовослужбовець 68 окремої єгерської бригади, молодший сержант Віктор Стельмах з позивним "Саба", якого вважали одним з найкращих операторів БпЛА у бригаді.

Про це повідомили на сторінці 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша, командир "Саби" Андрій Оністрат.

Як розповіли військові, Віктор Стельмах починав свій шлях з піхотинця, а згодом став оператором дронів та був одним із засновників роти ударних БпЛА.

"Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав літати на дронах. Стояв біля витоків створення підрозділу "Шершні Довбуша". Став кращим у своїй справі, навчав інших", повідомили в бригаді.

Там додали, що Стельмах був звільнився з війська, та довго не зміг без своїх і повернувся назад.

"Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів.

А вчора (18 жовтня – ред.) його не стало…", повідомили в 68 ОЄБр.

Оністрат уточнив, що "Саба" – з Рівненської області і на фронті особисто знищив понад 500 російських військовихта навчив чимало талановитих пілотів дронів.

"Ми разом задумали і реалізували Шершні Довбуша. Він навчив величезну кількість пілотів. Завжди, коли я представляв його комусь, казав – якби всі воювали як Саба ми б війну вже давно виграли", наголосив командир.

За даними УП, воїн загинув на Покровському напрямку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати