Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна отримає від Нідерландів розвідувальні безпілотники на суму €42,6 млн

19 жовтня, 15:47

Нідерланди планують передати Україні розвідувальні безпілотні літальні апарати DeltaQuad на суму €42,6 млн.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Міністерства оборони Нідерландів.

"Голландська компанія DeltaQuad поставить в Україну сучасні безпілотники для розвідки, спостереження та рекогностування. Міністерство оборони придбає безпілотники на суму 42,6 мільйона євро", зазначили у повідомленні.

Як наголошують, це перший конкретний крок у рамках виконання Плану дій щодо безпілотників, про який міністр оборони Рубен Брекельманс оголосив під час свого візиту до України в жовтні 2024 року.

"Неозброєні безпілотники ISR можуть літати на великі відстані. Вони використовуються для отримання інформації з поля бою в режимі реального часу, збору розвідданих та спостереження", – зазначили у повідомленні.

У відомстві нагадують, що закупівля цих безпілотників є частиною плану, на реалізацію якого було виділено €400 млн, причому понад 50% цих коштів припадає на голландську промисловість. Закупівля у DeltaQuad є частиною цих коштів.

"Це замовлення у DeltaQuad є важливим і конкретним кроком в рамках нашого плану дій. Україна потребує сучасних безпілотників, які можуть бути доставлені в найкоротші терміни. Добре, що голландська промисловість може зробити свій внесок у це", зауважили у міністерстві.

Зазначають, що з міркувань безпеки інформація про кількість, типи безпілотників і графіки поставок не розголошується.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати