Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Минулої доби окупанти обстріляли Донеччину 14 разів, є поранені

22 лютого, 17:23
Фото Національна поліція України

Українські поліціянти зафіксували 14 ударів загарбників по житлових кварталах регіону. Від цих обстрілів поранень зазнали троє цивільних, а також постраждала соціальна інфраструктура 11 населених пунктів, повідомляє Вільне радіо.

Поліція протягом 21 лютого зафіксувала 14 ударів російських загарбників по житловій забудові Донеччини. Для цього окупанти застосовували пілотовану авіацію, ракети С-300, дрони, ствольну та реактивну артилерію. Під вогнем були Вугледар, Добропілля та Костянтинівка, селища Желанне та Очеретине, села Богоявленка, Веселий Гай, Ганнівка, Мемрик, Новобахмутівка й Романівка.

Від цих атак зазнали поранень троє людей: двоє в Добропіллі та одна — в Романівці. Також постраждала соціальна інфраструктура регіону:

  • Желанне витримало удар авіабомбою, там постраждали три приватні оселі, торговельний комплекс, кафе й крамниця;
  • ракету С-300 окупанти запустили по Мемрику, там постраждала критична інфраструктура та адмінбудівля;
  • Добропілля загарбники атакували двома дронами, вони влучили у гуртожитки, які зазнали пошкоджень. Також постраждали чотири авто;
  • Романівку накрили зі ствольної артилерії, там зруйнований приватний будинок;
  • під вогонь з артилерії потрапила і Костянтинівка, там постраждали не менше 11 приватних осель;
  • Вугледар також витримав артобстріл, там руйнувань зазнав ще один багатоквартирний будинок.

Загалом від цих обстрілів постраждали 38 цивільних об’єктів: 17 житлових будинків, два гуртожитки, адмінбудівлю, торговельний комплекс, магазин, кафе, гараж, господарську споруду, автомобілі, газопровід, підстанції та лінії електропередач.

Додатково в Донецькій ОВА заявили про атаки на міста Красногорівка та Торецьк, а також на села Озерне, Званівка, Переїзне, Роздолівка та Федорівка. Інформацію про ці обстріли опублікували зранку 22 лютого, тому їх могли фіксувати після опівночі.

Протягом 21 лютого Генштаб ЗСУ зафіксував 19 штурмів російських загарбників на Авдіївському напрямку. ЗСУ відбили ці атаки під в районах Степового, Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського.

Захисники Бахмутського напрямку змогли відбити 2 атаки біля Кліщіївки та Майорська. 

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримували загарбників біля Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, там зафіксували 14 боєзіткнень. Аналітичний проєкт DeepState стверджує, що російські армійці окупували Побєду.

На Лиманському напрямку загарбники атакували Сили оборони України 6 разів, це сталося біля Тернів та Виїмки. На Новопавлівському напрямку українській військові відбили одну атаку на південь від Золотої Ниви.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати