Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту"

22 березня, 14:51

Всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США, що ще більше ускладнює торгівлю, яка процвітала після вторгнення в Україну два роки тому. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

За словами співрозмовників видання, приватні та державні нафтопереробники, включаючи найбільшу - Indian Oil Corp., припинили приймати вантажі, якщо вони знаходяться на танкерах "Совкомфлоту".Джерела додали, що нафтопереробники ретельно перевіряють право власності на кожне судно, щоб переконатися, що воно не пов’язане з російською компанією чи іншими підсанкційними групами.

Індійські компанії Indian Oil, Bharat Petroleum Corp., Hindustan Petroleum Corp., Mangalore Refinery & Petrochemicals Ltd. і Nayara Energy Ltd не відразу відповіли на електронні листи з проханням про надання коментарів.

Доповнення

Минулого місяця Офіс із контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило до санкційного списку "Совкомфлот" і 14 танкерів із сирою нафтою, в яких ця російська державна компанія має інтерес.

Індія була основним покупцем російської нафти з моменту вторгнення рф в Україну, але посилення санкцій з боку США призвело до зменшення торгівлі між країнами й до того, що індійські нафтопереробники шукають дорожчу нафту з інших регіонів, наприклад із США.

Нагадаємо

Індія скорочує закупівлі російської нафти, розглядає можливість заміни нафтою з Саудівської Аравії через проблеми з оплатою та менш привабливі знижки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати