Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ООН мають точну інформацію про катування українських полонених у росії, – голова Моніторингової місії

22 червня, 13:05

У Раді ООН з прав людини країнам доповідають про звіти Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ), в яких документуються катування і жорстоке поводження з українськими полоненими в росії.

Про це повідомила голова ММПЛУ Даніель Белль, цитує Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«На Раді з прав людини, Раді безпеки постійно проходять брифінги щодо України, в договірних органах ООН з прав людини. Наші звіти використовуються багато де, тому що наш мандат – це моніторинг та звітування», – сказала Белль.

Голова Місії пояснила, що ці звіти готуються за підсумками описів і великих інтерв'ю з військовополоненими, документуванням форм катувань, жорстокого поводження та умов полону.

Белль наголосила, що вони дають країнам-членам Ради ООН з прав людини точну інформацію, а також використовуються реєстром збитків Ради Європи, Офісом Генерального прокурора України, Міжнародним кримінальним судом.

«Міжнародні та національні органи використовують наші звіти, щоб розпочати власні розслідування. Комісія з розслідування порушень користується нашими роботами. Водночас є інші механізми, які користуються нашими знахідками. Наприклад, нещодавнє рішення Міжнародного суду базувалося на наших звітах. Європейський суд із прав людини користується нашими звітами у своїх рішеннях», – зазначила голова ММПЛУ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати