Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тривають запеклі бої біля Часового Яру: окупанти вклинилися в українську лінію оборони

22 жовтня, 15:43

 

У Донецькій області в районі Часового Яру російські окупанти зуміли прорвати українську лінію оборони, однак ситуація не є критичною.

Про це розповів представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак в ефірі національного телемарафону, цитує "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої", повідомив військовий.

За словами військового, ситуація залишалася напруженою впродовж останнього місяця, й окупанти чинили спроби штурмів щодня. Як наголосив Петричак, окупанти використовують складні погодні умови, щоб просуватися. Бійці ЗСУ зараз активно працюють над локалізацією противника в районі, де він був заблокований.

"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. 

Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований", – розповів Петричак.

За словами представника бригади, ситуація на фронті в зоні відповідальності 24 ОМБр залишається критично складною, окупанти кратно переважають за чисельністю та намагаються проломити українську лінію оборони, також обстрілюють Часів Яр з артилерії, ракетами, здійснюють авіабомбардування, проте оборона міста триває.

"Ситуація контрольована", підкреслив Петричак.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати