Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна отримає від Британії кредит у $2,93 млрд коштом заморожених російських активів

22 жовтня, 12:48

Кредит Великої Британії є частиною ширшої міжнародної допомоги від країн G7, загальний обсяг якої становить 50 мільярдів доларів США. Ці кошти будуть надані Україні для покриття її військових, бюджетних і відновлювальних потреб у боротьбі з російською агресією.

Про це пишуть на сайті Британського уряду.

Згідно із заявою британського уряду, кошти з цього кредиту будуть спрямовані на закупівлю критично важливого обладнання для українських військових, зокрема:

  • протиповітряної оборони,

  • артилерії,

  • інших засобів технічної підтримки.

Це додаткова фінансова підтримка до вже існуючої військової допомоги на суму 3 мільярди фунтів стерлінгів на рік. Кредит буде погашатися за рахунок прибутків від заморожених російських активів.

"Кредит Великої Британії у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів призначений для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати в ключове обладнання для підтримки їхніх зусиль проти росії, таке як протиповітряна оборона, артилерія і більш широка технічна підтримка. 

Ця допомога є додатковою до існуючої військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, яку Прем'єр-міністр підтвердив протягом першого тижня свого перебування на посаді", йдеться у заяві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати