Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Силах оборони півдня України прокоментували інформаційний сплеск навколо Придністров’я

23 лютого, 12:16

Речниця Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк заявила, що на території Придністров’я, яка межує, зокрема, з Одеською областю України, наразі не спостерігається бурхлива активність, повідомляє АрміяInform.

Про це Наталія Гуменюк наголосила під час телемарафону вранці 23 лютого 2024 року, відповідаючи на запитання ведучого, чи є загроза атаки на Україну з цієї території.

«На території Придністров’я ми не спостерігаємо бурхливої активності. Іде розхитування в інформаційному просторі, намагання створити супільно-політичне напруження на цих територіях. Воно час від часу у росіян виникає хвилеподібно, ми його ретельно відстежуємо», — прокоментувала речниця Сил оборони півдня.

Вона запевнила, що державний кордон на цій ділянці надійно захищений, укріплений, забезпечена його недоторканність.

«А з боку Придністровської республіки ми розуміємо, що подібні накручування ситуації, загострення були передбачувані, — заявила Наталія Гуменюк і додала: — Дійсно, та атака, яка відбулась вночі (у ніч на 23 лютого 2024 року. — Ред.) в напрямку Одещини, зокрема, із використанням ракет — це додатковий тиск і намагання переконати, що підтримка буде забезпечена у випадку виникнення там бурхливої ситуації».

22 лютого 2024 в українських ЗМІ повідомили, що придністровські депутати нібито готують звернення до путіна з проханням приєднати Придністров’я до росії.

Натомість речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі «Українській правді» заявив, що, за даними ГУР, депутати невизнаного Придністров’я не планують звертатись на з’їзді до президента путіна щодо прийняття ПМР до складу рф.

Як повідомляла АрміяInform, унаслідок дронової у ніч на 23 лютого 2024 року атаки в Одесі спалахнула пожежа, відомо про трьох загиблих.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати