Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Болгарія запропонує новий пакет військової допомоги Україні після розрахунку “надлишкових” боєприпасів

23 липня, 11:19
Фото Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість»

У Болгарії провели аналіз боєприпасів та іншого військового майна, частина якого виявилася “надлишковою” та непотрібною армії країни. Його запропонують передати Україні у складі пакета військової допомоги, повідомляє Вільне радіо.

Про це повідомляє видання “БНР” з покликанням на слова виконувача обов’язків міністра оборони Болгарії Атанаса Запрянова.

“Ми зробили дуже сильний аналіз і розрахунок. Виявилося, що є щось надлишкове і непотрібне для болгарської армії. З цього майна – частину боєприпасів певних типів – можна надати Україні”, — зазначив посадовець. 

За його словами, пакет військової допомоги нададуть Україні після угоди з країною-союзницею про компенсацію. Це відбудеться подібно до попереднього пакета, який Болгарія надала Україні й отримала близько 30 мільйонів євро компенсації.

Запрянов зазначив, що уряд ще має прийняти рішення, а потім координувати дії з союзниками та Україною, а також забезпечити логістику.

Норвегія виділить близько 92,69 мільйона доларів на підтримку протиповітряної оборони України. Зокрема, країна у співпраці з Німеччиною передасть Україні цієї осені повну батарею зенітного комплексу IRIS-T.

Також Нідерландам вдалося по частинах зібрати повноцінну систему ППО Patriot для України. Про наміри зробити це урядовці держави заявили майже місяць тому. Країну, яка допомогла з деталями, не розкривають. Про терміни передачі системи Україні теж не говорять, аби цим не скористалася Росія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати