Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міжнародні партнери України мобілізували понад 4 млрд доларів на відновлення енергетики України, - Блінкен

23 вересня, 22:21
Фото kmu.gov.ua

Міжнародні партнери України, зокрема і країни G7, від початку повномасштабного вторгнення рф зібрали понад 4 мільярди доларів на відновлення енергетичної інфраструктури України. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на міністерському засіданні у форматі "G7 плюс" у Нью-Йорку, передає УНН.

Деталі

Ми колективно, як G7 та інші країни-партнери, протягом останніх кількох років працювали над мобілізацією ресурсів для України (...). , Починаючи з лютого 22 року та російського вторгнення, країни G7+ мобілізували понад 4 мільярди доларів

- заявив держсекретар США. 

За його словами лише за останній місяць про нові внески оголосили Німеччина, Нідерланди та інші країни. 

Також у червні віцепрезидентка США Камала Гарріс повідомила про виділення 500 мільйонів доларів на енергетичні потреби, а минулого місяця США виділили ще 300 мільйонів доларів, збільшивши внесок Америки в цьому секторі до 1,8 мільярда доларів.

Ці кошти є важливими, але що насправді має значення – це те, щоб вони реалізовувалися на практичні потреби та допомогли нашим українським друзям пережити майбутні (зимові – ред.) місяці

- підкреслив Блінкен.

Він попередив, що путін використовує зиму, погоду як зброю, використовує енергетику як зброю у своїх зусиллях підкорити Україну. 

Нагадаємо

Данія надасть 16 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України, пошкодженої російськими атаками. Підтримка здійснюватиметься у співпраці з ПРООН, Енергетичним співтовариством та іншими організаціями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати