Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Після нападів на синагогу, церкви та правоохоронців у російській республіці Дагестан загинули 15 поліцейських

24 червня, 18:57
Фото з сайту Укрінформ
Після нападів на синагогу, церкви та правоохоронців у російській республіці Дагестан загинули близько 20 осіб, 15 з них - поліцейські. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Глава республіки Сергій Меліков заявив, що серед загиблих - протоієрей, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці у Дербенті Микола Котельников. МВС Дагестану повідомило про 16 постраждалих: 13 поліцейських і трьох цивільних, їх госпіталізовано.

Активну фазу оголошеної напередодні контртерористичної операції в Махачкалі та Дербенті, де відбувалися головні події, завершено, вбиті шестеро нападників, повідомив глава Дагестану. Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про теракт.

Увечері 23 червня у Дербенті невідомі обстріляли з автоматичної зброї синагогу та церкву. Після нападу у синагозі виникла пожежа. Водночас у Махачкалі невідомі напали на пост ДПС. Ще одна перестрілка сталася через кілька годин у селі Сергокала, що неподалік Дербента.

При цьому, за інформацією російських медіа, серед нападників були двоє синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова - Осман та Аділь. За деякими даними, у нападі також брав участь племінник чиновника. Джерела повідомляли, що всіх трьох було вбито. Магомеда Омарова затримано, його допитують співробітники ФСБ.

24-26 червня оголошено в Дагестані днями жалоби за загиблими в Махачкалі та Дербенті.

Як повідомлялося, згідно з попередніми даними внаслідок терористичної атаки в Дагестані загинули 10 осіб, 8 із них – поліцейські. Серед убитих російських силовиків - начальник відділу поліції міста Дагестанські Вогні. Заявляли про кількість постраждалих у 34 особи, з них - 27 силовиків.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати