Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

21 липня визнали найспекотнішим днем у світі за всю історію спостережень

24 липня, 16:37

Служба зміни клімату ЄС Copernicus зафіксувала навий температурний рекорд: 21 липня стало найспекотнішим днем на планеті за всю історію спостережень.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись Reuters.

Глобальна середня температура повітря в той день досягла 17,09 градусів за Цельсієм – трохи вище від попереднього рекорду, встановленого в липні минулого року в 17,08 градусів за Цельсієм, повідомили з посиланням на дані Copernicus західні ЗМІ.

Минулого тижня спека спостерігалася на значних територіях США, Європи й Росії.Copernicus підтвердив агенції Reuters, що рекорд середньодобової температури,встановлений минулого року, був побитий у неділю, згідно з їхніми записами, які сягають 1940 року.

"Минулого року рекорд був побитий чотири дні поспіль, з 3 по 6 липня, коли зміна клімату, спричинена спалюванням викопного палива, призвела до екстремальної спеки в Північній півкулі", — зазначили в агентстві.

У Copernicus повідомили, що з червня 2023 року кожен місяць стає найспекотнішим в історії, якщо порівнювати його з відповідними місяцями минулих років.

Вчені вважають, що 2024 рік може виявитися ще спекотнішим, адже зміни клімату та природний погодний феномен Ель-Ніньйо, який закінчився в квітні, сприяють подальшому потеплінню.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати