Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Під час повітряної тривоги український кордон перетнула повітряна ціль з Білорусі

24 вересня, 16:39

Удень в Україні оголошували тривогу на півночі країни. Не швидкісна повітряна ціль порушила український повітряний простір, залетівши з території Білорусі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Повітряні сили, "Беларускі Гаюн".

Як повідомили військові, станом на 14:36 повітряну тривогу оголошено у:

  • Києві;

  • Київській області;

  • Житомирській області;

  • Чернігівській області;

  • Сумській області.

"Повітряна ціль (не швидкісна) на межі Київської та Житомирської областей, перетнула державний кордон з території Білорусії, курс південний", наголосили у ПС ЗСУ.

Інших деталей не наводиться.

Згодом, за даними моніторингового проєкту "Беларускі Гаюн", стало відомо, що за попередньою інформацією, це навчально-бойовий літак Як-130 ВПС РБ.

О 14.46 Повітряні сили оголосили "Відбій загрози", проте при цьому зазначили, що в східній частині Київської області присутній ударний БпЛА, який летить південно-західним курсом.

Що відомо про Як-130

Як-130 – це навчально-бойовий літак, розроблений для підготовки пілотів та виконання бойових завдань. Створений компанією "МіГ", він вперше піднявся в повітря в 1996 році. Як-130 призначений для заміни старіших літаків, таких як Л-39, і має вдосконалену авіоніку, сучасні навігаційні системи та можливість виконання бойових завдань у різних умовах.

Літак може використовуватися як для навчання пілотів, так і для бойових місій, включаючи підтримку наземних військ. Завдяки своїй конструкції та електроніці, Як-130 також здатний виконувати роль літака-демонстратора для випробувань нових технологій та озброєнь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати