Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна та Японія обговорили подальше безпекове співробітництво

25 липня, 16:56
Фото mil.gov.ua

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца провів переговори з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі. Сторони обговорили нещодавно підписану Угоду про підтримку України та подальше співробітництво, повідомляє Міністерство оборони України.

«Ми вдячні Японії за політичну та економічну підтримку України. Нам важливо підтримувати партнерські зв’язки з країнами Сходу. Японія також є членом Коаліції з розмінування та ІТ-коаліції – чекаємо на вашу активну участь та передачу можливого обладнання», – зазначив Олександр Балануца.

Під час зустрічі українська та японська делегації також обговорили важливість долучення України до «Діалогу Шангрі-ла». Посол Мацуда Кунінорі підкреслив важливість участі Президента України у цьогорічному форумі.

Крім того, Посол Японії зазначив, що, хоч Японія і не є членом НАТО, вона підтримує шлях України до євроатлантичної інтеграції. Водночас Олександр Балануца наголосив, що приєднання України до ЄС і НАТО – це передусім про стандарти та цінності, які пропагує держава, а не сподівання на захист чужими руками.

Українська сторона також висловила вдячність східним партнерам за допомогу в реабілітації українських військових та наголосила на необхідності збільшення обсягів цієї допомоги, з огляду на інтенсивність бойових дій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати