Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна звинуватила росію в розстрілах українських військовополонених біля Бахмута

26 лютого, 20:54

За словами омбудсмена з прав людини, ймовірно 24 лютого в Бахмутському районі російські військові вчинили черговий злочин, розстрілявши українських захисників, які здавалися в полон, повідомляє Вільне радіо із посиланням на уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінеця.

“На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не становлять загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли”, — написав Дмитро Лубінець.

Він додав, що інформації про точну кількість страчених військовослужбовців наразі немає, але, ймовірно, йдеться про щонайменше сімох людей. 

“Це військовослужбовці СОУ (Сили оборони України, — ред.). Такий розстріл — це воєнний злочин! Наразі нам також відомо, з якої військової частини російської армії військові, які нещадно стратили українців”, зазначив омбудсмен.

У Донецькій обласній прокуратурі розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У прокуратурі встановили, що в одному з телеграм-каналів опублікували відеозапис, на якому видно, як російські армійці під час штурму українських позицій між селами Іванівським та Хромовим Донецької області розстрілюють українських військовополонених. 

“На записі з камери дрона видно, що представники збройних сил РФ спочатку наказують нашим захисникам вийти з окопу. Після, зібравши всіх оборонців в одному місці та відійшовши на декілька метрів, ворог випускає по них автоматні черги. Військові держави-агресора умисно добили поранених українських воїнів, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права”, — йдеться у повідомлені Донецької обласної прокуратури.

Увага, наступні кадри можуть шокувати. Якщо маєте вразливу психіку — не відтворюйте це відео.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати