Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

26 квітня відбудеться чергове засідання контактної групи «Рамштайн»

26 квітня, 10:41
Фото ілюстративне / mil.gov.ua

Сьогодні, 26 квітня, у режимі відеоконференції відбудеться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»). На ньому, зокрема, Україна хоче обговорити проблеми, які виникли через призупинення американської допомоги, повідомляє АрміяInform.

Це буде 21-те засідання Контактної групи з моменту першого засідання рівно два роки тому. Перше консультаційне засідання відбулося на американській авіаційній базі в Німеччині саме 26 квітня 2022 року.

«Рамштайн-21» проведуть міністр оборони США Ллойд Остін разом та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун. На переговорах також будуть присутні вищі військовопосадовці з країн-союзниць України.

Як зазначив Президент України Володимир Зеленський, на засіданні говоритимуть, зокрема про те, як якнайшвидше подолати складнощі й проблеми, які накопичились за пів року, коли Україна чекала рішень про американську підтримку.

«Політично ми вже спрацювали заради підтримки. Тепер треба, щоб спрацювали й щодо наповнення пакетів потрібною зброєю, і щодо логістики», — сказав Президент.

Володимир Зеленський подякував усім країнам, які в цей час ухвалили нові рішення для допомоги Україні.

Нагадаємо, що зустріч у форматі «Рашмтайн» відбудеться 26 квітня кілька днів тому оголосила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Як повідомляла АрміяInform, 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулась 19 березня. Головними темами засідання були: боєприпаси, ППО, F-16 та дрони. При цьому, деякі союзники анонсували нові постачання військової допомоги ЗСУ.

Зазначимо, що нове засідання «Рамштайну» пройде після того, як у США ухвалили закон з допомогою Україні на майже 61 млрд доларів. Вашингтон вже анонсував перший пакет, до якого увійшли далекобійні ракети ATACMS.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати