Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністерка фінансів США закликає поквапитися з вирішенням питання використання заморожених активів рф

27 лютого, 18:19
Фото wikipedia.org

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила про нагальну необхідність визначити, як заморожені активи РФ можна задіяти для надання підтримки Україні, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Вважаю, що нашій коаліції потрібно якнайшвидше відшукати спосіб використання цих заблокованих активів для підтримки опору України та її довгострокового відновлення", - наводять її слова в пресрелізі Мінфіну, сказані перед засіданням міністрів фінансів і голів центробанків країн G20.

Єллен також привітала рішення Ради ЄС, що роз'яснює зобов'язання центральних депозитаріїв цінних паперів, які володіють активами і резервами ЦБ РФ, замороженими внаслідок обмежувальних заходів ЄС.

Близько EUR260 млрд Центрального банку Росії було іммобілізовано у вигляді цінних паперів і грошових коштів у юрисдикціях партнерів G7, ЄС та Австралії, з них понад дві третини - в ЄС.

Передбачається, що після розробки спільно з партнерами щодо G7 механізму із вилучення надзвичайних доходів від російських активів ЄС міг би реалізувати відкладені кошти в інтересах України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати