Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Активісти пікетували представництво ЄС в Україні

20 січня, 14:20

Сьогодні активісти провели пікет під представництвом Европейського Союзу. Вони вимагають найшвидшого застосування санкцій до українських політиків, які причетні до силових дій, приймають антидемократичні закони та які порушують фундаментальні права людини.

На думку активістів, відповідальність за насильство 19 грудня на вулиці Грушевського в Києві несе, зокрема і Європа, яка своєю бездіяльністю та практично мовчазним спостеріганням за подіями в Україні, висловлюючи підтримку лише словами, але не реальними діями, підриває віру українців у дієвість ненасильницького протесту. Бо мирний спротив переростає у силу, якщо він отримує підтримку. Якщо конкретних дій немає, а правляча влада водночас приймає закони проти протестів та розгортає диктатуру, то провокується насильство.

Європа може зупити насильство, застосувавши санкції. Громадськість прийде з плакатами «Пам’ятайте Мюнхен 1938», «Криваві гроші вбивають демократію», «Бездіяльність Європи провокує насильство» та ін.

Зазначимо, за інформацією Громадського сектору, завтра 21 січня, Руслана Лижичко у Брюсселі  візьме участь у засіданні Європейського комітету з економічної та соціальної політики, який є дорадчим органом Європейського Союзу, щоб передати вимоги українців про санкції. Цього дня там також пройде акція біля Європейського Парламенту (площа Люксембург о 12.00).

"Ми хочемо аби в європарламенті була активно діюча група, яка б підтримувала Україну. Плануємо великий мітинг у Брюсселі. Хочемо, аби Європа вжила санкцій до українських політиків – аби цей прецедент зупинив владу в її агресивних діях. Влада довела народ до точки кипіння, вони провокують ці речі", - кажуть активісти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати