Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дітей з Донбасу хочуть примусово вивезти у Росію

13 липня, 21:07

Бойовики ДНР планують проти волі вивезти до РФ майже 150 вихованців шкіл-інтернатів Мар’їнки та Донецька.

Дітей хотіли забрати до Росії ще 13 липня вранці, але так звана «заступник міністра соцполітики ДНР» Олена Коровкіна повідомила, що з технічних причин виїзд переноситься. Зараз директор Донецької загальноосвітньої школи-інтернату №1 Ольга Волкова має готувати дітей до поїздки, деякі вихованці категорично проти вивезення до Росії.

Документи для відправлення дітей за кордон відсутні. «Умови утримання дітей у Росії невідомі, ніхто не несе відповідальність за їх життя та здоров’я. Багато дітей бояться, що не повернуться в Україну, покинуть родичів назавжди. Прошу підготувати документи, які б гарантували безпеку моїх вихованців», - просить Ольга Волкова.

Терористи з ДНР намагались вивезти вихованців Мар’їнської школи-інтернату до Росії ще 12 липня. Сиріт вдалось перевезти у школу-інтернат у Донецьку, але незабаром озброєні люди прийшли і туди. За інформацією прес-служби Донецької ОДА, до директора донецького інтернату Ольги Волкової застосували силу, у неї трапився гіпертонічний криз. Чоловікам, які намагались перешкодити терористам, погрожували вивезенням у зону бойових дій для риття окопів.

Марія ПРОКОПЕНКО
 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати