Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецьк очолив список найбільш привабливих міст для бізнесу, - Forbes

22 липня, 11:06

Другий рік поспіль Донецьк стає найпривабливішим для бізнесу містом в Україні за версією Forbes. Столиця Донбасу продовжує благоустроюватися, а наявність в ній штаб-квартир кількох найбільших роботодавців країни слугує магнітом для талантів з інших регіонів, включаючи Київ. У виданні зазначають, що Донецьк - одне з небагатьох українських міст, якому вдалося зупинити спад населення. Однак Forbes звертає увагу, що Донецьку ще є до чого рости в плані інфраструктури. Він, наприклад, відстає від інших великих міст за кількістю торговельних площ на душу населення. Місто є залежним всього від пари циклічних галузей і бізнес-груп.

Ще одне місто, яке активно міняється, - Вінниця - піднялося в рейтингу на кілька сходинок. Місто - один з лідерів за темпами зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. У плані впровадження різних інновацій, у тому числі системи електронного управління, Вінниця може слугувати прикладом не лише для інших обласних центрів, а й для столиці. Правда, наявність Wi-Fi в трамваях не робить місто інфраструктурно привабливим. У Вінниці старий аеропорт, замало готелів та торгових площ.

У цілому містам рейтингу є куди рости: за інтегральним показником лідер набрав тільки 85 балів зі 100 можливих.

Джерела: міськвиконкоми, Держкомстат, Держспоживстандарт, Міносвіти, Мінінфраструктури, GT Partners, Асоціація спеціалістів з нерухомості, SV Development, agent.ua, DTZ, Colliers, UTG, malls.ua

Рейтинг видання відображає привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку. Київ не увійшов у дослідження: - оскільки у виданні дивилися на регіони з точки зору інвестора зі столиці або іноземного інвестора. Цього року Forbes проаналізував 20 соціально-економічних характеристик параметрів обласних центрів і міст з населенням понад 200 000 чоловік, додавши показники динаміки середньої зарплати і чисельності населення.

Міста ранжовані за сумарною кількістю балів, отриманих за п'ятьма групами показників. Вага кожної з груп була визначена за результатами опитування представників банківського сектора, роздрібної торгівлі та громадського харчування. По кожному з 1820 показників місто отримувало від 1 до 4 балів.

Після Донецька в рейтингу розташувалися Одеса, Львів, Дніпропетровськ, Харків, Вінниця, Сімферополь, Миколаїв, Полтава, Севастополь, Запоріжжя, Рівне, Житомир, Кривий Ріг, Луцьк, Ужгород, Луганськ, Кременчук, Черкаси, Хмельницький, Макіївка, Суми, Херсон, Тернопіль, Маріуполь, Чернівці, Івано-Франківськ, Кіровоград, Біла Церква, Горлівка, Дніпродзержинськ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати