Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сноуден: спецслужби США прослуховували телефони глав 35 країн

25 жовтня, 08:55

Як заявляє видання Washington Post, колишній співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США Едвард Сноуден, звинувачений на батьківщині в шпигунстві і крадіжці секретних документів, які має у своєму розпорядженні матеріали про розвідувальну діяльность американських спецслужб проти РФ. Про це пише Washington Post, повідомляє РБК-Україна.

Експерти з Washington Post стверджують, що влада США розсилає попередження розвідкам країн-партнерів щодо того, що деякі з ще не опублікованих матеріалів Сноудена містять інформацію про програму по боротьбі з такими противниками, як Іран, Росія і Китай. Операції, що проводяться США з союзниками, можуть опинитися під загрозою.

Також стало відомо, що американські спецслужби прослуховували телефони відразу 35 світових лідерів. Документ від 2006 р. свідчить, що АНБ закликав Білий дім, Держдепартамент і Пентагон ділитися своїми контактами. Список номерів глав держав розвідці передав чиновник, ім'я якого не називається. Не розкриваються й імена керівників, чиїми телефонними розмовами цікавилися спецслужби.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати