Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суддею Верховного Суду України став доцент Острозької академії

07 травня, 17:56
Фото: oa.edu.ua

Доцент кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інситуту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» Руслан Лідовець призначений на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.

Це стало відомо сьогодні під час зібрання з нагоди призначення на посади суддів Верховного Суду та церемонії складення присяги судді особами, призначеними на цю посаду вперше, повідомив Олексій Костюченко на офіційному сайті Національного університету «Острозька академія».

“Півтора роки тому лише мріялось, яким має бути Верховний Суд, – незалежним, відповідальним, сучасним, зрозумілим, відкритим, некорумпованим, справедливим. Чи здійснилися ці мрії? Висновки робити поки що зарано. Але, як на мене, і як Президента, і як громадянина важливим і принциповим був той баланс незалежності та відповідальності в найвищій судовій інстанції. Сьогодні Верховний Суд є взірцем для інших судів – і щодо відкритості, і щодо комунікацій із журналістами, суспільством, і щодо мови судових рішень. Так, судові рішення можуть і мають бути зрозумілими людині без юридичної освіти”, – зазначив на церемонії Президент України Петро Порошенко.

Лідовець Руслан Анатолійович – кандидат юридичних наук, доцент, освіту здобув у Національному університеті “Острозька академія”. Із 2001 року працював на різних посадах: викладачем, доцентом, завідувачем кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інситуту права ім. І. Малиновського НаУОА.

Також Руслан Лідовець займався адвокатською діяльністю, був старшим науковим співробітником Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака Національної академії правових наук, є депутатом Острозької міської ради.

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати