Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Twitter буде попереджати користувачів про надзвичайні ситуації

27 вересня, 12:51

Twitter буде попереджати користувачів мікроблогів про надзвичайні ситуації та стихійні лиха через  повідомлення на мобільні пристрої.

Для цього потрібно буде активувати функцію на сторінці Twitter однієї з організацій з моніторингу надзвичайних ситуацій і надання допомоги постраждалим та вказати свій номер телефону.

Користувачі зможуть отримувати на телефон текстові повідомлення від однієї або відразу декількох (за вибором) організацій, що беруть участь в програмі. Серед них: американське Федеральне агентство з управління надзвичайними ситуаціями, організація щодо запобігання стихійних лих Токіо, Всесвітня організація охорони здоров'я, американське відділення міжнародного комітету Червоного Хреста, Центр по контролю за захворюваністю. При цьому можливий двосторонній зв'язок: організації з порятунку сповіщають людей про небезпеку, а ті у свою чергу можуть передати інформацію про ситуації в конкретному районі.

Повідомлення будуть надходити навіть, якщо юзер офлайн, на смартфонах твіти маркуватися у вигляді дзвіночків.

Сервіс поки доступний тільки жителям США, окремі організації розсилають оповіщення в Південну Корею та Японію. За словами менеджера з продукції компанії, зараз вони працюють над розповсюдження сервісу на інші країни.

Система оповіщення через Twitter показала хороші результати під час рятувальних робіт у Японії після руйнівного цунамі 2011 року.      

За матеріалами: NEWSru.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати