Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У східних областях та Криму люди масово забирають депозити, - Нацбанк

06 травня, 15:19

Луганська та Донецька області, а також Крим лідирують за відтокам банківських вкладів. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України. Головна причина - політична нестабільність і загроза військових дій.

Враховуючи суспільно - політичну нестабільність складною залишається ситуація на депозитному ринку в східних областях країни. Відтік коштів з депозитних рахунків громадян, що почався в квітні, триває досі. Так, станом на 29 квітня в АРК депозити скоротилися на 41%, в ​​Луганській області - на 21% , у Донецькій - на 19 %.

В інших регіонах стан депозитного ринку поступово стабілізується, повідомляється в прес-релізі Нацбанку. Спостерігається приріст депозитів фізичних осіб у Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській, Сумській, Херсонській та Хмельницькій областях ( до 1,5% приросту). У більшості регіонів України відтік коштів з депозитних рахунків громадян спостерігається в межах статистичної похибки. Значно скоротився темп відтоку вкладів у Закарпатській, Запорізькій, Миколаївській, Тернопільській областях (близько мінус 1,5 %).

Динаміка відтоку вкладів в більшості областей була значно нижче - на рівні 10 - 13 %. Це такі області, як Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Чернігівська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька.

Наталя ВОЙНОВА, Луганськ

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати