Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці встановили "розумне" вуличне освітлення

08 січня, 18:27
Фото надано автором

Під час реконструкції зовнішнього освітлення пішохідної зони на проспекті Юності, що розташований у одному зі спальних мікрорайонів міста, встановили «розумні» ліхтарі. Вони оснащені датчиками руху, які дозволяють реагувати на наближення пішоходів. Якщо на тротуарі з’являється людина ліхтарі дають яскравіше світло і спрацьовують на повну потужність, коли пішоходів немає, інтенсивність освітлення зменшується на 20 %. Особливість такого освітлення в економії електроенергії, пояснив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Наприкінці 2018-го року на алеї від вулиці Келецької до Андрія Первозванного було встановлено 19 світлодіодних світильників, а також 7 камер відеоспостереження. Особливість нового освітлення в тому, що ліхтарі оснащені датчиками руху, що дозволить суттєво зекономити кошти на електроенергію. Більше того продовжити практику впровадження заходів з енергоефективності. Цей напрямок був і залишається одним з пріоритетів у нашій роботі», – повідомив міський голова Вінниці.

Паралельно у місті проводяться роботи із заміни менш ефективних натрієвих ламп на світлодіодні, які споживають у 5–6 разів менше електроенергії. Лише за минулий рік у Вінниці встановили майже тисячу таких ліхтарів вуличного освітлення. Їх в першу чергу облаштували на територіях закладів освіти, охорони здоров’я, у мікрорайонах з приватною забудовою та у рамках капітальних ремонтів вулиць і перехресть. Також нове освітлення встановили біля архітектурного комплексу арки, що є однією з візитівок Вінниці.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото надано автором

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати