Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Франція хоче продавати зброю Україні та налагодити спільне виробництво, - міністр оборони

29 вересня, 19:16
Фото: Facebook, Sébastien Lecornu

Франція хоче позиціонувати себе на українському ринку більш глобально: не лише віддавати стару зброю та допомагати з системами протиповітряної оборони, а і заохотити українців розміщувати оборонні замовлення у Франції та налагодити спільне виробництво.

Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню після візиту в Україну в інтерв’ю France Info, передає Укрінформ.

«Війна триватиме, існують обмеження на передачу техніки у французьких збройних силах. Чи будемо ми продовжувати це робити? Так, тому що завдяки нашим військовим програмам ми збираємося вивести з французької армії багато старого обладнання.. Однак, якщо ми хочемо вистояти, ми повинні мати можливість "зв'язати" французьких виробників безпосередньо з українською армією»,- пояснив Лекорню.

Саме тому близько двадцяти французьких виробників зброї взяли участь у першому збройному форумі, організованому Україною з початку війни, відзначив Лекорню. Їм було важливо зустрітись з українськими компаніями, які можуть бути субпідрядниками французьких виробників.

Серед планів французів також вийти на ринок розмінування. «Завтра, коли війна закінчиться, якщо ми захочемо повернутися до роботи в цій великій сільськогосподарській країні, ми повинні будемо мати можливість очистити поля від мін. У нашій делегації є французький виробник, який виробляє наземні дрони, своєрідних роботів, які здатні виходити на поле бою і знешкоджувати міни, захищаючи сапера», - деталізував міністр збройних сил Франції.

Як повідомлялось, у четвер, 28 вересня, Президент України Володимир Зеленський обговорив із міністром збройних сил Франції Себастьяном Лекорню можливість спільного виробництва "певних видів озброєння" та посилення української ППО. Міністр також зустрівся зі своїм українським колегою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати