Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівський театр ім. Лесі Українки шукає нового директора

01 липня, 11:16

Згідно з повідомленням, яке поширив департамент гуманітарної політики Львівської міської ради, конфлікт у Львівському українському драматичному театрі ім. Лесі Українки врегульовано. «На засіданні комісії по розгляду звернення акторського колективу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, яка створена за розпорядженням міського голови Львова, вдалося вирішити декілька важливих питань, — ідеться у повідомленні. —  Зокрема, прийнято рішення не продовжувати контракт із теперішнім керівником Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки Олексієм Коломійцевим, про що його повідомили листом за підписом начальника управління культури ЛМР. Також оголошується конкурс на заміщення вакантних посад художньо-артистичного складу театру          — у зв’язку із закінченням контрактів. Конкурс відбуватиметься відповідно до чинного законодавства, а саме        — наказу Міністерства культури України від 06.09.2013 №851 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури» та відповідно до ст. 21 Закону України про культуру».

Окрім цього, контрольно-ревізійне управління проводить перевірку фінансово-господарської діяльності театру. Комісія звернулася до фінансової інспекції з проханням першочергово перевірити ті факти, які зазначені у зверненні колективу театру до Львівської міської ради.

Нагадаємо, що 20 червня під час вистави «Дівка» 25 працівників театру, просто зі сцени звертаючись до глядачів, висловили недовіру директору театру Олексію Коломійцеву, який очолив театр у березні 2014 року, через підозру в фінансових махінаціях та перевищення посадових обов’язків (див. «День» №№ 108 і 110).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати