Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Stop press

Британська газета The Independent востаннє вийшла у паперовій версії
01 квітня, 09:15

У суботу, 26 березня, остання обкладинка відомої британської газети The Independent вийшла з червоним написом Stop press. Видання повідомило, що The Independent запускає нову главу і буде існувати лише в цифровому варіанті, тому «насолоджуйтесь пам’ятним випуском в вашим руках».

«За час існування газети журналістика змінилася до невпізнання. Тому газета теж повинна змінитися, адаптувавшись до технологій і звичок, які не могли передбачити хоробрі засновники цього видання», — написав у своїй колонці Євген Лебедєв, голова ради директорів і власник видавництва Independent Print Ltd. «Я знаю, що сьогодні буде останній раз, коли ви почуєте падання газети в отвір вашої поштової скриньки; ви в останній раз обміняєтеся посмішкою і кількома монетами з людиною в магазинчику на розі і вийдете з нього з нашим хлібом насущним під пахвою. Деякі з вас, можливо, робили це близько 10 тисяч разів, починаючи з 1986 року. Глибину нашої вдячності неможливо виразити», — констатує він.

Нагадаємо, що Independent — щоденна британська газета, заснована 1986 року трьома колишніми журналістами The Daily Telegraph. На сьогодні аудиторія друкованої версії The Independent становила до 400 тис. читачів на день. В той час, як інтернет-аудиторія видання становить приблизно 3 млн читачів, третина з яких проживають в Америці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати